Tuinontwerp

Het begint met het eerste gesprek waarin ik samen met u de huidige situatie kan bekijken en met u bespreek wat uw bedoeling is met de tuin. Een inventarisatie van uw wensen en eisen en de aanwezige omgevingsfactoren. Ik spreek met u van te voren een vaste prijs af en indien u daarmee akkoord gaat, kan ik aan de slag. De eerste stap daarin is het ontwerp.

Ontwerpen is bij mij een proces van het laten bezinken van alle feiten en indrukken waarna zich daar geleidelijk aan een idee uit vormt waarmee ik ga schetsen. Net zo lang schetsen totdat ik het gevoel heb dat het klopt. Soms ontstaan er zelfs twee heel verschillende schetsontwerpen van dezelfde tuin.

Met dit schetsontwerp ga ik weer naar u terug. Het is echt een praatplan en nadat ik u heb uitgelegd wat ik bedacht heb, kunnen we met elkaar bepraten wat u wel en evt. niet aanspreekt. Wijzigingen zijn nog mogelijk, ook radicale, want het definitieve ontwerp moet toch echt úw tuin zijn! 

Nadat we nauwgezet hebben bepaald welke materialen er zullen worden gebruikt kan het definitieve ontwerp worden gemaakt. En aansluitend, indien gewenst, de uitvoeringstekeningen en/of het beplantingsadvies.

Na het ontwerp ga ik verder met het matenplan en beplantingsadvies.

Meer tuinontwerpen