Matenplan / uitvoeringstekeningen

De technische uitwerking

De uitvoeringstekeningen vormen de technische uitwerking van het ontwerp en bestaat in ieder geval uit een matenplan met daarnaast, indien nodig, aanvullende technische details. 

Het ontwerp is weliswaar op schaal getekend maar op het matenplan staat precies wat waar moet komen en waarvandaan gemeten moet worden. Indien gewenst, afhankelijk van de onderdelen in het ontwerp en of u het zelf gaat uitvoeren of nu al weet dat u het gaat uitbesteden, kan ik er de benodigde details aan toevoegen zodat duidelijk is welk straatverband ik in gedachten heb, hoe het moet worden opgesloten of hoe ik de constructie van bijvoorbeeld de pergola of het vlonder heb bedoeld. Tot slot kan ik een materiaallijst opstellen waarop precies staat welk materiaal wordt gebruikt , welke afmetingen, kleur en eventuele leverancier.

De bedoeling is dat de tekeningen zo duidelijk zijn dat u er zelf mee aan de slag kunt. Uiteraard kunt u voor die onderdelen die u boven het hoofd groeien ook een hovenier inschakelen. Indien u de aanleg helemaal aan een hovenier overlaat is alleen een matenplan meestal voldoende.

Meer uitvoeringen