Beplantingsadvies

Waar het bij het definitieve ontwerp draait om het goed aanvoelen van uw wensen en uw smaak zodat er een solide basis voor tientallen jaren ontstaat, zo draait bij mij het beplantingsadvies om het plaatsen van de puntjes op de i!

Met een juiste keuze van de beplanting kunnen precies die accenten worden gelegd waardoor het ontwerp gaat sprankelen en maximaal uit de verf komt. Omgekeerd kan een foute beplantingskeuze ook een goed ontwerp volledig te niet doen.

Een beplantingsadvies opstellen is dan ook een zeer intensieve puzzel die uiteindelijk resulteert in een tekening waarop alle plantvakken staan met daarin een nummer dat u terug vindt in de lijst op de tekening met het benodigde aantal in dat vak.

Daarnaast maak ik voor u een informatieve plantlijst met de specificaties per plant: hoe hoog ze worden, wanneer ze bloeien, welke kleur bloemen, al dan niet wintergroen, specifieke snoeiaanwijzingen of andere bijzonderheden.

Tevens krijgt u van mij een totaallijst met alle gebruikte bomen, heesters, hagen, klimplanten, grassen, vaste planten met de te bestellen maat en totaal in de tuin toegepast aantal. Deze is met name handig om vanaf te bestellen. Hetzij door uzelf bij een goed tuinplantencentrum, hetzij door de door u ingehuurde hovenier.

Meer impressies van planten

Salvia
Bergenia
Clematis
Viburnum
Carex